Bøger / faglitteratur / øvelser

Rytteryoga : fra træningslokale til hesteryg


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. nov. 2019

Træningsbog til alle ryttere, med fokus på yoga som en mulig og vigtig supplerende træningsform, for en øget forståelse af og beherskelse af kroppen og dens funktioner, når du sidder i sadlen.

Som udgangspunkt er det vigtig for en rytter, at have en både stærk og smidig krop, når du skal følge bevægelserne fra det store stærke dyr du sidder på ryggen af. Og ridning gør dig paradoksalt nok ofte mere stiv og stram i bevægelserne. Det er her yoga som træningsform kan løsne op for rytterens krop. Forfatteren har tidligere skrevet en bog om den vigtige balance på hesteryg og har siden skabt et egentligt trænings-koncept "rytteryoga". Det er denne træningsform som denne nye bog beskriver i tekst og fotos. Her blandes teori og praksis med øvelser under overskrifter som "Rytteryoga", "Forskelle og ligheder i hest og rytters anatomi", "Fra bøjle til tøjle", "Psoas - mørbraden med den store betydning" og "Ubalance hos hest og rytter". Søs Fejerskov-Quist er erfaren rytter og træner, hendes koncept kan også findes på www.ft2ride.dk.

Fremragende mix af teori og praksis som vellykket beviser, hvordan yoga også kan være en effektiv træningsform til ryttere. Jeg læser med fornøjelse at øvelsesrækken "De fem tibetanere" er effektiv for ryttere.

Om ryttertræning fx også Fitness for ryttereI balance på hesteryg og så selvfølgelig Søs Fejerskov-Quists første bog I balance på hesteryg, fra 2009Om ryttertræning fx også Fitness for ryttere og så selvfølgelig Søs Fejerskov-Quists første bog , fra 2009.