Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Så er der mad : fotobog til unge kokke


Beskrivelse


Trin-for-trin fotokogebog i billeder og kun lidt tekst, beregnet for unge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2012

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 12. juli 2012

Grundlæggende og enkel kogebog med en række grundopskrifter på hverdagsmad for børn fra 10-11 år og unge der har brug for enkle trin-for- trin-opskrifter, og den kan også bruges af voksne med fx læse- eller indlæringsproblemer.

"Når sulten melder sig er det godt at bogstaverne i kogebogen ikke danser for meget." Det er første sætning i den kortfattede bagsidetekst, og det beskriver meget fint indholdet i denne foto-kogebog. Der er 20 opskrifter på basale grundretter, hvordan koger man kartofler, ris eller spaghetti til 4 personer? Svaret findes her, også hvordan man laver flæskesteg, kødsovs eller tomatsalat eller pandekager til dessert. Der er meget lidt tekst, og teksten er kort og instruktiv nærmest i bydeform, som fx "pil løg" eller "Vend bøffen". Der bruges 7 symboler/tegn om fx tid eller varme på blusset, og mål. Opskrifterne er bundet op på billeder. Lasagne laves her i 33 trin et billede til hvert, forinden er der et billede og kortfattet tekst der viser "Mad du skal bruge"(fra Coop) og "Ting du skal bruge". Billederne er gode og let aflæselige, og fungerer overbevisende sammen med de få ord og tegn. Bogen er i A4 tværformat, papiret virker til at være i en behandlet kvalitet, der måske modstår madpletter.

Vi har en del kogebøger for børn og unge, og retterne i denne foto-kogebog kan findes mange andre steder, men den enkle grundige formidling i fotos og få ord, er dens særlige styrke.

En helt enkel og basal foto-kogebog med velfungerende billeder og et minimum af tekst.