Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Sådan blev jeg Rasmus Brohave


Beskrivelse


Rasmus Brohave (f. 1998) fortæller om sin succes på det sociale medie Youtube, der betød at han i 2016 blev kåret som årets youtuber. Med fakta om Rasmus og med gode råd og tips til gear til andre youtubere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 9. mar. 2017

Biografi om YouTube-stjernen Rasmus Brohave, som har over 200.000 følgere. Han fortæller bl.a. om da han blev kåret som årets youtuber 2016. Den kan bruges som "bladre-bog" til tweens fra 10 år, og selvlæsning fra 12 år.

Rasmus Brohave fortæller om sit liv. Han ønsker at fremstå almindelig og naturlig, og fortæller bl.a. om sin familie og at hans skønhedspletter ikke bliver fjernet i Photoshop. Bogen indeholder historien om hvordan han kom i gang med at lave videoer til YouTube, nogle af de oplevelser han har haft igennem de sidste 5 år, og hvem han har lavet videoer med. Der er en grundig gennemgang af hans oplevelse af årets Guldtube 2016: Time for time-fortælling op til, under og efter showet. Rasmus fortæller også om forskellen på YouTube og traditionel TV, ligesom han giver gode råd til at lave YouTube-videoer: fokus på lyd, lys, kamera, musik, og den gode idé. Der er spørgsmål og kommentar fra følgere, og et længere interview af Jacob Riising. Bogen afsluttes med hans dårlige oplevelser og kommentarer til dårlig stil på YouTube.

Det er en god bog med blanding af store fotos og kortere tekster. Rasmus påtager sig et ansvar som rollemodel og lykkedes samtidig med at forklare YouTube-fænomenet til forældre.

Bogen kommer i forlængelse af bøger fra andre YouTube-stjerner: Smuk indeni - smuk udenpåTro på dig selv og din stil af Julia Sofia og Tro på dig selv og din stil af Astrid OlsenBogen kommer i forlængelse af bøger fra andre YouTube-stjerner: Smuk indeni - smuk udenpå af Julia Sofia og af Astrid Olsen.