Bøger / faglitteratur til børn

Sådan laver man porcelæn


Beskrivelse


Om hvordan kineserne opfandt porcelæn. I Danmark fik vi Den kongelige Porcelænsfabrik i 1700-tallet. Her laver man bl.a. musselmalet porcelæn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2002

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 3. dec. 2002

Forlagsserien, der efterhånden omfatter mere end en snes titler, egner sig både til faglige læsekurser, natur/teknik undervisning og til nysgerrighedslæsning på 3. - 4.klassetrin. Det gælder også denne nye titel som både fortæller generelt om porcelænsfremstilling og specifikt om musselmalet porcelæn. Der gives et lille indblik i porcelænets verdens- og danmarkshistorie, og den nu gældende fremstillingsteknik gennemgås ud fra processerne på Den kongelige Porcelænsfabrik. Der gives mange interessante oplysninger; bl.a. at porcelænet brændes i en 84 meter lang ovn. Musselmaleriets teknik/kunst vies som sagt særlig opmærksomhed, hvilket også fremgår af bogens forside. Den kortfattede tekst er sat énspaltet i vers og suppleret med faktabokse. Illustrationerne er overvejende farvefotos af dokumenterende karakter og for det meste i god overensstemmelse med teksten. Bogen afsluttes af et lille stikordsregister og et par internetadresser. Litteraturhenvisninger findes af gode grunde ikke.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2002

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 3. dec. 2002

En ny bog i den efterhånden righoldige serie Let læst fakta. Den føjer sig fint ind i rækken af lette fagbøger, om hvordan forskellige produkter bliver lavet. Produktet er denne gang porcelæn. Bogen tager fat på historien bag porcelæn, hvor startede det hele, hvordan det kom til Europa, hvordan man fremstiller det, hvordan det bliver dekoreret og hvad bruger man det til? Bogen ligner i stil, layout og typografi de tidligere bind i serien. Alle opslag består af en kortfattet tekst, sat i en åben typografi og suppleret af mange fotos - både i s/h og farve. Der findes ikke mange bøger om emnet for børn, og denne bog kan bruges til opgavefremstilling i de mindste klasser, eller til nysgerrige sjæle fra 9 år.