Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sagaen om Mom


Beskrivelse


Den fattige skovhuggersøn Mom må i en tidlig alder ud at tjene på den nærliggende borg. Han får et barskt liv, men holder aldrig op med at drømme om frihed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2015

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 30. nov. 2015

Spændende og underholdende vikingesaga om en fattig skovhuggersøns liv og skæbne. For børn og unge fra 12 år.

Den fattige skovhuggersøn Mom må i en tidlig alder ud at tjene. Han får et barkst liv, men holder aldrig op med at drømme om frihed. Fortællingen bygger på nordiske sagn og myter, men er ellers opdigtet. Bag i bogen er en omfattende ordliste på 19 sider. Der er desuden korte afsnit om historiens tilblivelse, stednavne samt forbehold for ting som ikke er baseret på fakta. Birthe Skov Midtiby (mor) og Thorkild Skov (søn) har skrevet bogen sammen. Momhøje Naturcenter bad forfatterne lave en kort fortælling, som kunne formidle centrets aktiviteter og området omkring. Fortællingen blev så populær, at forfatterne endte med også at skrive en hel roman. Der findes undervisningsmateriale til bogen samt en letlæsningsudgave.

Bogen er en spændende og medrivende skildring af en fattig vikingedrengs liv. Bogen vil være meget velegnet til emnearbejde om vikingetiden i folkeskolens ældste klasser, men kan også bruges som fritidslæsning. Bogen har flotte helsides S/H illustrationer, som er tegnet af Thorkild S. Mine eneste forbehold overfor bogen er de faktaprægede oplysninger undervejs i handlingen, som til tider virker lidt påklistrede (men dog spændende) samt manglende bagsidetekst.

Det er nærliggende at sammenligne bogen med Helgi Daner, som også følger en ung drengs skæbne og bygger på nordiske sagn og myter.


Weekendavisen

d. 5. feb. 2016

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 5. feb. 2016