Bøger / faglitteratur

Sagn og myter om vulkaner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 16. jan. 2018

Vulkaner. Disse monstrøse ildsprudende naturfænomener har altid fascineret og tryllebundet mennesket. Læs her om myter og sagn der knytter sig til vulkaner placeret over hele kloden. For den nysgerrige læser der vil vide mere om disse monstre, men også for den opgaveskrivende.

Henning Andersen, der er forfatteren bag bogen, tager et lidt utraditionelt kig på diverse vulkaner, og beskriver myterne og folkloren bag disse. Teksten startes med en kort indledning og bevæger sig herefter videre til den mere beskrivende del som bevæger sig hele verden rundt. Læs eksempelvis om japanske vulkanmyter, om Etna eller om Indonesiens hellige vulkan Gunung Agung.

Først af alt så er "Sagn og myter om vulkaner" en spændende bog, der tager læseren med på en forklarende rejse udi vulkaner. Teksten er velskrevet og de mange fortællinger står nærmest i kø for at komme for dagens lys. Som læser føler man også grundigheden bag ordene, da man må antage at bogen bygger på mange timers grundig research.

For yderligere litteratur om vulkaner se forfatterens tidligere udgivelser, fx HeklaVesuv eller VesuvFor yderligere litteratur om vulkaner se forfatterens tidligere udgivelser, fx Hekla eller .