Bogen har relevans for en meget bred målgruppe: fra skoleledere over konsulenter, professionsudøvere, studerende til forældre.
Bogen består primært af tre case-beskrivelser af inklusionsforløb. De tre forløb, som er hentet fra forskellige skoler, beskrives af henholdsvis skoleleder, lærer og forældre. I forløbene beskrives både skolen som ramme, eleven i vanskeligheder samt arbejdet med at forsøge at lykkes med inklusionen. Bogen indledes med en introduktion til inklusionsbegrebet og en status på situationen i Danmark. En afslutning samler op på de ni forskellige bidrag og betoner nøgleordet: samarbejde. Bogen rummer - naturligt nok - ikke stikordsregister men detaljeret indholdsfortegnelse og enkelte kortere litteraturlister.
De sidste år har budt på en lang række udgivelser om emnet. Fra 2011 har vi Inkluderende pædagogik og inklusion i klassens fællesskab , fra 2012 debatbogen Inklusion - fra skole til samfund og fra 2013 bl.a. Fællesskabets pædagogik, Inklusion i skolen og Inklusionens didaktik. Nærværende adskiller sig ved sin næsten rene case-form.
En letlæst praksisbeskrivelse af tre inklusionsforløb i folkeskolen.