Bøger / faglitteratur

Samvær og samtale med mennesker med sindslidelse


Beskrivelse


Om særlige forhold i forbindelse med en sindslidelse, som giver behov for færdigheder, når det handler om at fungere i samværet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 8. okt. 2013

En bog for folk med interesse for samvær og samtale med psykisk syge mennesker. Den kan efter min mening også været særdeles egnet til studiebrug på sosu-skolerne m.fl. og til andre der arbejder med sindslidende.

Dette er 2. udgave med uændret tekst, men med en række mindre tilpasninger i forhold til den nye udgave. Billederne er udeladt, og forsiden har fået en ny illustration. R.F. er uddannet cand.psyk. og har arbejdet med sindslidende siden 1986 bl.a. med supervision og i SIND. Hans budskab er, at mennesker med sindslidelser som alle andre har brug for at blive genkendt og anerkendt som individuelle personer. Det er tydeligt, at forfatteren har stort engagement og viden om samvær og samtale med mennesker med sindslidelser. Han skriver om vigtigheden af at kunne rumme den anden, og møde den andens føleser, være nærværende, respekterende, vedholdende, tydelig, vise håb og glæde, anerkendelse m.m. Den handler også om selve kommunikationen med sindslidende mennesker og deres "jeg-funktion", som kan være fyldt med problemer, afmagt og manglende selvforståelse. Noget af stoffet er lettere teoretisk med en beskrivelse af psykodynamisk og kognitiv forståelse og systemisk teori, som er velegnet til studerende.

Bogen er i stil med Kontaktperson : at arbejde med og for mennesker med sindslidelser, 2011.

Det er givtig læsning for alle, der ønsker en anden måde at "tackle" sindslidende mennesker på, især for dem, der arbejder i psykiatrien eller er tæt på en sindslidende!.


Psykiatri-information

Årg. 9, nr. 4 (2002)

af

Årg. 9, nr. 4 (2002)


Sind bladet

Årg. 35, nr. 1 (2006)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 35, nr. 1 (2006)


Sind bladet

Årg. 34, nr. 8 (2005)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 34, nr. 8 (2005)