Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sandcastle empire


Beskrivelse


Science fiction. Den unge kvinde Eden flygter fra den fangelejr, "Ulvekoblet" har spærret hende inde i. Hun vil til øen Refugium, som hendes far har fortalt hende om. Men øen viser sig at være alt andet end et refugium.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 27. okt. 2017

Dystopi for unge fra 14 år om en verden styret af det brutale "Ulvekobbel". Den unge Eden har mistet alt i krigen undtagen hendes fars beskrivelser af vejen til øen "Refugium". Følg hendes flugt til den ø, hvor freden skulle herske.

Før krigen havde Eden alt. Et behageligt liv, tryghed og en familie. Men da "Ulvekoblet" overtager verden, havner hun helt alene i en fangelejr. Sammen med et par andre piger lykkes det hende at flygte over havet mod den ø, hendes far har beskrevet for hende. En ø, som er et refugium. Men øen viser sig at være alt andet end fredelig og tryg og udover farer og problemer, venter der også Eden en stor overraskelse og en vigtig opgave. Den debuterende forfatter er amerikansk.

Efter en spændende start mistede jeg desværre hurtigt interessen for denne meget reflekterende og omstændeligt fortalte roman. Eden er bogens fortæller, men det ret indviklede og også rodede plot drukner fuldstændigt i hendes snørklede beskrivelser, tankerækker og mange ord for det samme. Der er mange personer at holde styr på og de træder ikke rigtigt levende frem. Den lille kærlighedshistorie, som er flettet ind i handlingen, er uforløst og tam.

En anden dystopi med en ung kvinde som helt i en verden, som kontrolleres og overvåges af en totalitær orden, er serien om Cassia, hvor 1 bind er Matched.


litteratursiden.dk

d. 22. maj 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 22. maj 2018

Højspændt sci-fi dystopi om en skræmmende nær-fremtid ramt af klimaændringer og diktatoriske regimer. ’Sandcastle empire’ er Kayla Olsons debutroman, og successen synes hjemme med solgte filmrettighe...


Proxima

Nr. 103 (2018)

af

af

Niels Dalgaard (f. 1956)

Nr. 103 (2018)