Bøger / skønlitteratur / roman

Scarpetta


Beskrivelse


Krimi. Retsmedicineren Kay Scarpetta arbejder nu i Massachusetts og bliver involveret i en besynderlig sag, hvor den formodede morder kan fortælle højst bizarre historier. Taler han sandt, eller er han i virkeligheden en bindegal og perverteret morder?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 13. okt. 2009

Endnu et bind i serien med den amerikanske retsmediciner Kay Scarpetta. Nye læsere anbefales ikke at begynde her, for det er sin sag at holde rede på Scarpettas mange tidligere meritter og hendes komplicerede personlige forhold.

Denne sekstende krimi om den handlekraftige retsmediciner Kay Scarpetta er ikke den bedste i rækken; dertil er den for lang og sine steder for spekulativ. Det betyder imidlertid ikke, at det er en dårlig krimi, for Patricia D. Cornwell kan afgjort sit kram, men der anes måske en smule metaltræthed. Scarpetta har forladt sydstaterne og er nu statsobducent i Massachusetts. Hun bliver bedt om at bistå politiet i New York med en mordsag, hvor den formodede morder kan fortælle nogle højst mærkværdige historier. Taler han sandt, eller er han i virkeligheden en bindegal og udspekuleret morder? Der sker flere voldsomme mord, og efter et stadigt mere tilspidset opklaringsarbejde, hvor Scarpetta og den tætte personkreds omkring hende bl.a. støder på fashionable sladderspalter på nettet, kinky sex og dværge, falder sagen omsider på plads.

16. bind i serien om retsmedicineren Kay Scarpetta. Læs endelig krimerne i nogenlunde rækkefølge for at få alle lag og de mange sidehistorier med.

Læsere af amerikanske krimier får her genopfrisket bekendtskabet med retsmedicineren Scarpetta og hendes trofaste medarbejdere. Det er næppe det bedste bind i serien, men stadig en solid krimi, som trofaste læsere selvfølgelig vil have fat i.


Politiken

d. 8. nov. 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 8. nov. 2009