Bøger / skønlitteratur til børn

Se, Gryn, det sner!


Beskrivelse


Billedbog. Grynets lillesøster Lisbet tager ud på en ikke helt velovervejet kanetur, og befinder sig pludselig helt alene midt ude i den snedækkede skov.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Kirsten Bystrup (børn)

d. 18. dec. 2018

Billedbog. Lisbet, Grynets lillesøster, kommer forfærdelig galt afsted. Hun er til byen med Alva for at købe julegave. Imens Alva. køber gaven til hende, må hun stå udenfor butikken. Og derfår hun så den idé, at hun vil prøve at stå bagpå en kane. Men bedst som hun står der, begynder den at køre med den fordrukne hr. Andersson som kusk. Da han får øje på hende, sætter han hende af,selv om de er kommet midt ud i skoven, Lisbet må selv finde vej i al kulden og sneen, og hun er flere gange ved at give op. Men alt ender godt til sidst, og hun bliver fundet og kørt hjem af noglerare folk. - Historien findes ikke i »Grynet« og »Grynet og lille Splint«, men kunne sagtens være et afsnit i dem. Alt det velkendte er med i denne fortælling, der kun adskiller sig ved, at Lisbeter hovedpersonen og så naturligvis ved alle sine mange billeder. Hvert opslag dækkes enten af et billede eller af et stort og et lille, som teksten er sat smult i forhold til, såvel indholdsmæssigtsom æstetisk. IlonWikland anvender her en ny akvarelteknik på en helt suveræn måde. Billederne er små malerier, fortællende i enhver detalje og mættede med atmosfære. En spændende fortælling i enmeget flot udformning. Velegnet til oplæsning fra 5-6 års alderen - måske især ved vinter- og juletid. Hele inderomslaget består af et billede af byen. '.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jette Beider (skole)

d. 18. dec. 2018

En morgen før jul vågner småpigerne Lisbet og Grynet og opdager til deres store fryd, at det har sneet! Det er søndag - og det sner hele dagen - og de morer sig meget i sneen med deres far.Den næste dag har Grynet fået feber, så det er kun Lisbet, der må komme med hushjælpen Alva på julegaveindkøb. Da Lisbet må vente uden for en butik, får hun lyst til at hoppe op bag på mederne afen kane. Det gør hun - og af sted går det, gennem byen og ud gennem skoven. Først er det meget spændende, men senere bliver hun bange og råber stop til den forbløffede kanefører, der bliver megetvred. Lisbet må selv forsøge at komme tilbage, men efter flere trængsler kommer der heldigvis nogen, der kører hende hjem, så alt ender efter alle bekymringer godt. Bogen er i format 24 x 30 cm på32 sider. Det er de dejlig stemningsfulde, tegnede og farvelagte illustrationer, der er med til at uddybe teksten. Illustrationerne - ofte over to sider - og teksten er fint kombineret til enhelhed på siderne. Forfuldstændighedens skyld skal det nævnes at på svensk - og i den nylig udsendte TV-udgave - hedder Grynet Madicken! Det er en dejlig billedbog for børn på 4-7 år, og ikkemindst TV-udg. vil gøre den efterspurgt af lånerne også i 1.-2. klasse.