Bogen egner sig til oplæsning og brug med de ældste børnehavebørn, i hjemmet og i den tidlige indskoling. Historien viser Astrid Lindgrens dybde. En lille soldarisk historie om hvordan børn accepterer og respekterer hinanden.
Teksten er kendt, men billederne er nye. Mit førstehåndsindtryk var at historie og billeder ikke fungerede sammen, men da jeg læste den højt for mig selv gav billederne mening til historien. Billedernes stemning er let sørgmunter, og i sammenstilling med teksten giver det en næste magisk stemning. Figurerne i billederne virker lidt distancerede, hvilket også tilfører historien en drømmende dimension. Farverne er klare, og afveksles ved hjælp af forskellige strukturer og teksturer, som bruges til fx at gengive det uldne i trøjerne fungerer fint. Illustrator kendes på dansk for illustrationer i Den lille æblebog, 2003. Sproget er klart. Virkelig god forside og fin bagsidetekst.
Sammenlignet med historiens første udgivelse i en historiesamling med andre historier, kommer denne udgave mere til live, og det skyldes især billederne. I en scenografi der ligner tidspunktet for historiens udgivelse første gang, 1949, samtidig med at selve historien virker tidløs og næsten eviggyldig skaber billede og tekst sammen et unikt univers.
Dette er en fremragende billedbogsudgave, og selvom historien ikke byder på den store action og humor på samme måde som fx Pippi Langstrømpe, så har denne udgave megen dybde og plads til eftertanke, hvad moderne børn og deres voksne også kan have behov for.