Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Se på mig, Bella!


Beskrivelse


Det er ikke let at cykle med sin hund. Og det er slet ikke let, når man skal krydse en farlig vej. Det går helt galt for Sine, da hun prøver at få Bella med over vejen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 22. dec. 2016

Sine skal cykle over til sin veninde, og hun har sin hund, Bella med. Hunden løber frit ved siden af cyklen, men da de skal over den store vej, går det helt galt. En spændende historie for jer mellem 5 og 7 år.

Der er efterhånden omkring 20 Mikro Dingo-bøger i serien om Sine og hendes hund, Bella. I bogen her går det galt, da Sine skal krydse en vej med cykel og hund. Sines hund bliver påkørt af en bil og kommer alvorligt til skade. Politiet og en dyre-ambulance kommer, og Sine må tage med ambulancen og Bella på dyrehospitalet. Nu skal det vise sig, hvor slemt hunden er kommet til skade. Sværhedsgraden er lix 7.

En rigtig fin og spændende fortsættelse på Sine og Bella-bøgerne, som endda er noget mere dramatisk end sædvanlig. Selvom temaet er alvorligt nok for læsere i 5-7 års alderen, så er historien samtidig venlig og fuld af håb. Teksten er enkel og bogen er fuld af billeder. Otto Dickmeiss' tegninger sætter en sød, sjov og hyggelig stemning og letter samtidig forståelsen.

Der findes rigtig mange fine, lette bøger om børn og deres hunde, for eksempel alle Per Østergaards Sine og Bella-bøger og hans Buller-bøger. Der er til gengæld ikke særlig mange, som omhandler besøg hos dyrlægen. Dog kan nævnes Lin Hallbergs Heddas bogJeg kender en dyrlæge eller Ralf Butschkows Jeg kender en dyrlægeDer findes rigtig mange fine, lette bøger om børn og deres hunde, for eksempel alle Per Østergaards Sine og Bella-bøger og hans Buller-bøger. Der er til gengæld ikke særlig mange, som omhandler besøg hos dyrlægen. Dog kan nævnes Lin Hallbergs Heddas bog eller Ralf Butschkows .