Bøger / faglitteratur / bibliografier

Seksuel chikane på arbejdspladsen : faglige, politiske og retlige spor


Beskrivelse


En analyse af håndteringen af seksuel chikane på arbejdspladsen fra 1980'erne til i dag, herunder de faglige, retslige og politiske forhold chikanen relaterer til.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. dec. 2017

Fagbog på akademisk niveau, som analyserer håndteringen af seksuel chikane på arbejdspladsen fra 1980'erne til nutid. Henvender sig primært til andre forskere og dem som arbejder med arbejdsmiljø fx i en fagforening.

Bogen følger faglige, politiske og retlige spor i en analyse af seksuel chikane på arbejdspladsen. Om begrebet seksuel chikane skriver forfatterne: "Fænomenet har antageligt altid eksisteret, men betegnelsen seksuel chikane dukkede op som et nyt ord i den danske offentlige debat i 1980'erne." Bogen redegør først for data og metode i bogen. Herefter følger overskrifter som "Overblik over sager ved civilretter og nævn","Afgørelseskriterier i sager ved civilretter og nævn" og "Seksuel chikane i tre spor". I sidste afsnit er der en række anbefalinger. Det er bl.a. mere og bedre forebyggelse, bedre vejledning og undervisning, hvor der fx skal undervises om seksuel chikane på TR-kurser o. lign. Der er også anbefalinger om mere statistik om og en øget registrering af seksuel chikane. Bogen og dens resultater kommer fra et forskningsprojekt med navnet "GRIP", der er en forkortelse af "Gender Regimes in Politics". Projektet løb fra 2014 til 2016.

Grundig akademisk fagbog, der rammer lige ned i en aktuel debat om seksuel chikane. Kræver at man er vant til at læse og fordøje akademisk litteratur.

Om emnet findes fx også Danskernes arbejdsmiljø 2014Seksuel chikane eller en ældre titel Seksuel chikaneOm emnet findes fx også Danskernes arbejdsmiljø 2014 eller en ældre titel .