Bøger / skønlitteratur / roman

Selvanskrivelser : en romanskitse


Beskrivelse


Tragikomiske dagbogsblade om et liv fyldt med ulykkelige hændelser til livet opløser sig for den unavngivne mandlige hovedperson.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 13. feb. 2014

Denne vittigt og intelligent skrevne "tekst" om et livs prøvelser og endelige opløsning henvender sig til litterære feinschmeckere, der sætter pris på en roman, der afprøver sproglige grænser i samklang med eksistentialistiske spørgsmål.

Man kan sagtens have forlæst sig på Heidegger og andre skarpe hjerner, filosofere intelligent over tilværelsens afgrunde og stadig være en social amøbe. Hovedpersonen beretter, i dagbogslignende blade, om sit tragikomiske liv fra en angstfyldt barndom til nu, hvor han er blevet forladt af sin elskede, og er ved at gå i opløsning. Undervejs har han afstedkommet ikke så få ulykker og katastrofer for sig selv og andre blot ved sin væren, og herfor siger han undskyld!. Mens anti-helten forsvinder ud af sin væren ebber også sproget ud i denne særprægede kortroman, som giver den tænksomme læser lyst til at grine og græde på samme tid.

Borges er helt sin egen, og derfor ikke sammenlignelig med andre. Han har tidligere udgivet digtsamlingerne De endnu levendes tanker om deres endeligt eller 101 dødsdueller (motto & pamflet) : et smerteleksikon i digtform og Errata, 1 : praksis, en genealogisk manøvre, og sammen med digteren Ejler Nyhavn 101 litterære postkort : eftersendte replikker.

Borges skriver i et originalt og underfundigt humoristisk sprog, som henvender sig til den relativt smalle skare af litterære feinschmeckere, der grunder over tilværelsens væsen. Romanen bør især formidles på den originale og intelligente humor.Informationer og udgaver