Bøger / faglitteratur

Selvglad : om menneskers livslange ægteskab med sig selv


Beskrivelse


Om de psykologiske karakteristika der skaber balance og grobund for at man kan interagere med andre mennesker med nærvær og åbent sind.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2018

af

af

Pernille Poulsen

d. 22. aug. 2018

Psykolog Lars J. Sørensen fortæller os i denne bog om, hvor vigtigt det er at være selvglad, idet man jo indgår i et livslangt ægteskab med sig selv. Bogen er interessant for fagpersoner, der arbejder med samtaleforløb, psykoterapi eller coaching.

Lars J. Sørensen er chefpsykolog ved et psykiatrisk hospital, psykoterapeut og underviser, så der ligger gedigen faglig vægt bag. Gennem et miks af faglige refleksioner, gengivelser af klientsamtaler og andre eksempler fra forfatterens professionelle liv, beskrives de faldgruber og problematikker, der ligger i det at elske sig selv og være selvglad. Emner som nærvær, forældre-skab, parforhold, ros og anerkendelse behandles også.

Bogen er kompetent og velskrevet. Dog med et højt lixtal og mange faglige begreber. En del vil nok synes, at de små sideløbende klienthistorier er lettest at gå til.

Forfatteren har tidligere skrevet Skam - medfødt og tillærtSjælens længselKunsten at elske sig selvBoost din selvkærlighed og Sjælens længsel. Nærværende bog kan læses som en fortsættelse eller udvidelse af disse to. I samme genre findes en del bøge rom emnet selvværd fx kan nævnes: Kunsten at elske sig selv og Boost din selvkærlighedForfatteren har tidligere skrevet Skam - medfødt og tillært og . Nærværende bog kan læses som en fortsættelse eller udvidelse af disse to. I samme genre findes en del bøge rom emnet selvværd fx kan nævnes: Kunsten at elske sig selv og Boost din selvkærlighedForfatteren har tidligere skrevet Skam - medfødt og tillært og Sjælens længsel. Nærværende bog kan læses som en fortsættelse eller udvidelse af disse to. I samme genre findes en del bøge rom emnet selvværd fx kan nævnes: og Boost din selvkærlighedForfatteren har tidligere skrevet Skam - medfødt og tillært og Sjælens længsel. Nærværende bog kan læses som en fortsættelse eller udvidelse af disse to. I samme genre findes en del bøge rom emnet selvværd fx kan nævnes: Kunsten at elske sig selv og .


Nyt aspekt

Årg. 51, nr. 3 (2019)

af

af

Brita Gottschalck

Årg. 51, nr. 3 (2019)