Bøger / skønlitteratur til børn / fantastiske fortællinger

Siggis godnatbog


Beskrivelse


7 historier - én for hver dag i ugen - om Siggi på 4 1/2. Bl. a. om hvordan Siggi hjælper tiden, som bliver træt af at tælle sekunder hver dag og derfor går sin vej.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hanne Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Oplæsningsbog med en uges godnathistorier fortalt til Siggi på fireethalvt og med ham selv som hovedperson. Vi hører om den dag, hvor tiden forsvandt, om en snevejrsdag med gravning afsnetunneler, om en dag, hvor Siggi forvandles til en gris, men bliver sig selv efter et kys, om den dag mor fik spat og blev plejet af Siggi, om sult-i-maven-efter trøffelmus/pibe hos henholdsvisSiggi og far, og om en sommerdag med bygning af sandslotte. Gode, enkle tuschtegninger illustrerer fortællingerne. Historierne er lagt i munden på Siggis ti-årige søster, men fortælles med envoksens sprog, iagttagelsesevne og erfaringsgrundlag. De er fantasifulde og sjove og tegner et godt billede af en fire-årigs forestillingsverden og hverdagsliv i familien. Brugt som oplæsningsbogvil den more førskolebørn og give den voksne oplæser anledning til eftertanke. I skolebiblioteket vil den kunne bruges til oplæsning og samtale i børnehaveklassen.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Merete Dael

d. 18. dec. 2018

Sigurd er en dreng på fireethalvt år. Han elsker at lytte til storesøsteren Jannes historier. Der er en til hver ugedag. Især måske fordi de handler om en dreng på fireethalvt år, der hedderSiggi. De handler om tiden, der går sin vej, om Siggis fars pibe, der får en anden lyd; om Siggis mor, der får spat af Siggi, om den dag Siggi forvandles til en gris og om hans besøg på ensuttefabrik. Ligesom Anders Johansens debut Hade-stenen - og andre historier fra Bøllevangen udtrykker disse fantasifortællinger et solidarisk og fintfølende kendskab til børns sjæleliv. Efter enlidt konstrueret start følger nogle skægge og underfundige episoder i Siggis familie skildret med barnets synsvinkel. Storesøsterens kærlighed til Siggi er misundelsesværdig for et søskendeforhold.På den anden side virker det påfaldende, at hun aldrig selv er med i historierne. Ole Elmstrøms illustrationer underbygger den underfundige stemning, men virker med den barnlige streg lidthjemmelavede. Anders Johansen kanregne med et opmærksomt publikum blandt de 4-8 årige. Der er nok til hele ugen.


Land & folk

d. 23. sep. 1986

af

af

Elin Søborg

d. 23. sep. 1986


BUM

årg 5, nr 1 (1986)

af

af

Finn Barlby

årg 5, nr 1 (1986)