Bøger / skønlitteratur / roman

Signes hjemkomst


Beskrivelse


Året er 1948 og Signe Gondrup vender hjem fra Tyskland. Med sig har hun sin lille datter Kirsten. Signe arresteres ved grænsen, hun ved ikke hvorfor? Hvilken forbrydelse har hun begået - udover at elske en tysk mand?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Merete Trap

d. 30. okt. 2014

Tyskertøs, tyskerpige, feltmadras. Ordene var mange i tiden efter 2. verdenskrig. Her kommer 2. del af Lars Johanssons store roman om Signe. En kvinde der elskede en tysker.

Signe Gondrup vender hjem til Danmark fra Tyskland i 1948. Med sig har hun datteren Kirsten, undfanget ved en voldtægt. Ved grænsen i Padborg, arresteres . Anklaget for en ubetydelig episode år tilbage, hvor hun modtog hjælp fra tyskerne. Hun overlader datteren til sine forældre, mens hun gennemgår rettergang og fængsling, for hvad? Hvilken forbrydelse? Da løslades efter et år, flytter hun til København uden datteren. For kærligheden og savnet til hendes livs kærlighed, den tyske officer Felix fylder alt hos . Lars Johansson udgav romanen i 2006. Bøgerne er baseret på Lars Johanssons egen svigermor, men er skrevet i romanform.

En medrivende og tankevækkende roman, om en stærk kvinde, der gik mod strømmen. Om forbrydelsen at elske en tysker. Om det at vende hjem til Danmark, i tiden efter 2. verdenskrig, hvor hadet til tyskerne stadig var på sit højeste. En stærk roman om kærlighed og om at være "stemplet" af samfundet.

Samme genre som biografier om tiden efter 2. verdenskrig. Lotte Tarp har fx i Det sku' nødig hedde sig fra 1997, også berørt emnet, dog fra en anden vinkel, idet hun er barn af en tysk soldat.


litteratursiden.dk

d. 13. nov. 2014

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 13. nov. 2014

Fascinerende beretning om en stærk og kompromisløs kvinde, der efter besættelsen vender hjem fra Tyskland og bliver fængslet for fortidens synder. I 2006 udgav Lars Johansson bogen 'Signe' om danske S...


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2014

af

af

Niels Houkjær

d. 17. nov. 2014