Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sikkas fortælling


Beskrivelse


Fantasy. Sikka og hendes familie er tvunget til livsfarligt arbejde hos de frygtede Kimerere. En dag begynder hendes mormors fortælling om et uhyre og om Kimerernes endeligt at blive til virkelighed ...

EmneordAnmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 1997

af

af

Else Kristensen (skole)

d. 29. okt. 1997

En elementær spænding fastholder læseren af denne velskrevne og medrivende ungdomsroman, der er en eventyrhistorie inspireret af forholdene i det antikke Grækenland. Bogens grundtema er kampen om magt og indflydelse i en verden, hvor guderne giver de høje positioner til den del af befolkningen, der er udvalgt. Kimererne, som er de udvalgte, sælger sig selv og bliver så til gengæld rige, indflydelsesrige, evigt unge og udødelige, men idelige magtkampe gør, at de må vogte på hinanden. Hovedpersonen Sikka er almindelig og må udføre farligt arbejde ligesom sin søster, der omkommer. Den hændelse får Sikka til at gøre oprør mod systemet. Hun optræder modigt og frygtløst, og hun ryster magthaverne, fordi hun "overvinder smerten". Derfor optages hun i de fornemmes kreds, men anses for farlig og er i livsfare. Med hjælp fra en frafalden og efter drabeligt opgør med det guddommelige vender Sikka tilbage til en normal tilværelse. Det gode har sejret. Handlingen er måske en smule indviklet, men sproget er afvekslende og klart. Bogen henvender sig til folkeskolens ældste elever.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 1997

af

af

Eva Lodal

d. 29. okt. 1997

Forf. har tidligere udgivet et par fantasy-bøger for halvstore børn. Sikkas fortælling er en velfungerende og spændende historie i samme genre, omend med klar inspiration fra det gamle Grækenland - både i historiens afsæt og i de omgivelser, hvor den udspiller sig. Der står megen grækenlandsstemning op fra siderne, og varmen, lyset, duftene, de gamle huse med svale søjlegange og skyggefulde haver etc. er en flot beskrevet baggrund for en handlekraftig piges eventyr. Der er masser af dramatik i bogen, i bogstaveligste forstand bulder & brag, men også kvindefællesskab, kærlighed og sødme - alt holdt sammen af CEs flydende sprog med mundrette dialoger og fint sete detaljer, der er med til at gøre det hele levende. Forf. er også gået gamle Homer i bedene med en indlagt "sang", gengivet i Wilster's stil; den fortæller lidt efter lidt hele den dramatiske historie om en flok mennesker, der mod en grusom pris indgik en pagt om udødelighed og magt med et uhyre i bjerget, og om hvordan prinsessen Sikka og helten Atheus greb ind. Ikke en klassisk historisk roman, men en moderne pigebog i antikke omgivelser, som vil underholde fantasy-læsere og andre fra omkring 13 år.


Jyllands-posten

d. 24. jan. 1998

af

af

Marianne Gade

d. 24. jan. 1998


Aktuelt

d. 13. nov. 1997

af

af

Steffen Larsen

d. 13. nov. 1997


Berlingske tidende

d. 29. nov. 1997

af

af

Kari Sønsthagen

d. 29. nov. 1997