Bøger / skønlitteratur / roman

Simeons brud


Beskrivelse


Kriminalroman. Kriminalkommissær McKenna skal løse mysteriet om en kvinde der er blevet fundet hængende bagbundet i en skov. Kvinden har hængt der i flere år, så identiteten er svær at finde frem til, og i lillebyen trives løgne og halve sandheder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2003

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 23. jan. 2003

Med Simeons brud udgives den første af Alison G. Taylors bøger med kriminalkommisær McKenna som hovedperson. Stedet er det nordlige Wales, hvor det lokale politi skal opklare mordet på en kvinde, hvis lig er blevet fundet hængende bagbundet i en skov. Sagen er kompliceres af, at liget har hængt i flere år, og at det er defor er vanskeligt umiddelbart at fastslå ofrets identitet. Taylor mestrer kunsten at vikle opklaringen ind i en beskrivelse af det lukkede lokalsamfund, og hun viser os også personerne - især de tre centrale politifolk - som hele mennesker med familie- og arbejdsproblemer og hvad deraf følger af mere og mindre sympatiske træk. Plottet er derimod ikke voldsomt spændende, men ved at flette beretningen om en flere hundrede år gammel sag, hvor en kvinde blev henrettet for mordet på sit eget barn, ind i handlingen, får hun alligevel skabt en sammenhæng, hvor de lokales mange løgne og halve sandheder bliver det, der driver det hele frem. Det er da også forventningen om flere afsløringer af lillebyens fortrængninger og fortielser, der spænder forventningerne til fortsættelsen.


litteratursiden.dk

d. 1. maj 2003

af

d. 1. maj 2003

Kriminalkommissær McKenna er et nyt bekendtskab på dansk, og jeg glæder mig allerede til at læse næste bog i serien, hvori han er leder af "verdens mest dysfunktionelle polititeam". (Citatet er fra ww...


Jyllands-posten

d. 21. feb. 2003

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. feb. 2003


Weekendavisen

d. 21. feb. 2003

af

af

Katinka Bruhn

d. 21. feb. 2003