Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skæbnens spil


Beskrivelse


Fantasy. Sylvina Sølvklinge fortsætter sit fremstød mod Morgulrath, og manøvrerer sine hære mod den Hvide Borg Alcast og den mægtigste fjende de endnu har mødt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 16. dec. 2014

Sølvklinge fortsætter sit fremstød mod Morgulrath, og manøvrerer sine hære mod den hvide borg Alcast og den mægtigste fjende de endnu har mødt. For dem der kan lide episk fantasy og har fulgt serien til nu. 11-16 år.

Dette er 4. del af fantasy-serien om halv-elveren Sylvina Sølvklinge og hendes bror ork-shamanen Grull Stormbrøler. Her følger vi især Sylvinas hvervning af nye kampfæller før hun tager på den endelige rejse mod Morgulrath og den onde Dracüldins hær. Men før hun vil nå så langt venter der en dæmonisk fjende og en stor overraskelse på hende i Alcast, den hvide borg.

Fjerde del af Sølvklingesagaen er en kortere bog end de foregående bind i serien, og på mange måder synes den som et mellemspil, der lægger op til den store afslutning. Med det sagt er der mange gode scener i bogen. Vi får stykket mere af baggrundshistorien fra flere af seriens ældste væsner sammen, og der er (som vanligt for forfatteren) en lang række gode kampscener, som leder mod den endelige "Bossfight", som vi naturligvis får til sidst. Den flotte forside er endnu en gang lavet af den talentfulde Christian Guldager.

De der er glade for denne type episk fantasy kan også læse Christopher Paolinis serie om "Eragon" eller Weis og Hickmans "Dragonlance"-serie.