Bøger / faglitteratur / broderimønstre

Skal vi være pennevenner? : idebog til kreative sjæle med lyst til broderi


Beskrivelse


Idéer til broderede postkort, lommespejle, brocher, tasker og etiketter, som kan bruges som gaver eller sendes med i brevene til pennevennerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2015

af

af

Camilla Sejerøe

d. 30. mar. 2015

"Skal vi være pennevenner" er en lille håndarbejdsbog om at brodere små ting, fx kuverter. Så hvis du er til sirlige sting og finurlige gaver, er denne bog lige sagen.

Kvadratisk bog i fast bind om at brodere på mindre ting i stof som fx kuverter, spejle, viskestykker og lignende. Den rummer en del farvefotos med inspiration, samt flere opskrifter og skabeloner. Bagerst skabeloner, stingforklaring og andre praktiske oplysninger. Idéen er at skrue ned for travlheden og finde roen frem til at skrive breve, eller måske ligefrem brodere dem. Bogen rummer dog opskrifter på meget andet en broderi til brevskriveri. Forfatteren er professionsbachelor i tekstile fag og formidling med speciale i strik og broderi. Hun har ikke tidligere fået udgivet bøger.

Tiden kalder på tid til fordybelse, og hvorfor ikke finde den i broderi og brevskrivning? Man skal samtidig være lidt til den romantiske side af sagen, for der er meget lyserødt, mønstret og blomstret i bogen. Men håndarbejdsmæssigt er der ikke noget at sætte en finger på - stil kan man jo diskuttere.

Der er kommet et par broderi-titler i 2014, fx Sy med broderi, der rummer trin-for-trin guides til at brodere småting til hjemmet.