Bøger / skønlitteratur / digte

Skambidt : digte


Beskrivelse


Digte om en ung kvinde, der er fremmed for sig selv og leder efter anerkendelse i seksuelle forhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 16. okt. 2018

Hudløse og ligefremme digte om en ung kvinde, der er fremmed for sig selv og leder efter anerkendelse i seksuelle forhold. For læsere af ung lyrik.

Cecilie Sund Kristensens tredje digtsamling indeholder 49 fortællende digte om et ungt kvindeligt jeg, der er faret vild i sit eget liv og søger efter anerkendelse i seksuelle forhold. Jeg'et fortæller om forholdet til "Idioten", om hendes dårlige selvtillid, om samtaler med en psykolog, om hendes oplevelser med sugardating, og om hvordan hun er besat af sex, fx.: "...Jeg er besat/ af sex/ men jeg hader/ at have det/ what/ the/ FUCK..." Forfatteren debuterede med digtsamlingen Blandet slik i 2013.

Digtene fremstiller på skræmmende vis en ung kvindes selvudslettende og samtidig selvoptagede liv, og hvordan hun bruger sin krop og sex til at få anerkendelse. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når jeg'et deler sine tanker, følelser og oplevelser. Det er hård læsning.

Nærværende digtsamling ligger i forlængelse af forfatterens to øvrige digtsamlinger; Blandet slikBlå nætterJeg æder mig selv som lyng og Blå nætter, såvel formmæssigt som indholdsmæssigt. Olga Ravn går også på opdagelse i en ung kvindes krop og seksualitet i sin digtsamling Jeg æder mig selv som lyngNærværende digtsamling ligger i forlængelse af forfatterens to øvrige digtsamlinger; Blandet slik og , såvel formmæssigt som indholdsmæssigt. Olga Ravn går også på opdagelse i en ung kvindes krop og seksualitet i sin digtsamling Jeg æder mig selv som lyngNærværende digtsamling ligger i forlængelse af forfatterens to øvrige digtsamlinger; Blandet slik og Blå nætter, såvel formmæssigt som indholdsmæssigt. Olga Ravn går også på opdagelse i en ung kvindes krop og seksualitet i sin digtsamling .