Bøger / faglitteratur / opskrifter

Skønne kager


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Birgit Sloth

2007

Kogebog med amerikanske/internationale kageopskrifter, der henvender sig til den øvede amatørkok.

Samlingen af opskrifter omfatter: chokoladekager, ostekager, muffins, brødkager, kager med frugt, tærter, lagkager, kager til højtider eller festlige lejligheder, kiks og småkager. Der er også et afsnit med klassiske kager, der ikke er klassiske danske kager. Opskrifternes mål er oversat til danske mål, men man kan godt blive lidt forvirret over ingredienser som "blandet kagekrydderi" og om mel/hvedemel er tilsat bagepulver eller ej. Der indledes med nogle tekniske afsnit om ingredienser, smøring og foring af forme, samt testning af hvornår kagen er færdig. Her bliver man også mere vildledt end vejledt, når forme skal smøres før brug af bagepapir, der også skal smøres, og når teksten skriver noget andet end illustrationen viser. Dertil kommer grundopskrifter på mørdej, butterdej og kageovertræk. Layoutet er pænt med en opskrift pr. side og et helsidet farvefotografi af omkring hver fjerde kage.

De nyeste specialkogebøger om kager er danske: Aschehougs kagebog, Markus Grigos kager og Kager der smager og andre søde sager, og de ligger kvalitetsmæssigt over denne kogebog. Kageopskrifter, der ligner dem i Skønne kager, kan findes i andre blandede kogebøger.

En kogebog, der ikke er helt gennemarbejdet, men som kan supplere de danske bøger med nye opskrifter. Især samlingen af ostekager har jeg ikke set så omfattende andre steder.