Bøger / faglitteratur / opskrifter

Skønne veganske desserter


Beskrivelse


Kogebog med veganske opskrifter på kager, desserter og andet mundgodt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. juni 2017

Syndigt udseende, klassiske og kendte lækkerier til dessert- og kagebordet. Til dig, der spiser vegansk, glutenfrit eller mælkefrit. Flere opskrifter er også raw eller sukkerfri.

Kogebog med veganske opskrifter på kager, desserter og andet mundgodt. Mange er kendte klassikere, bare med andre ingredienser som fx sojafløde, dadler og vandet fra kikærtedåsen. Forfatteren skriver indledningsvis om de maveproblemer, der førte til kostomlægning og om hvorvidt vegansk kost giver afsavn. Symbolforklaring og gennemgang af specielle ingredienser. Opskrifterne er markeret med et symbol for glutenfri, raw og sukkerfri. De præsenteres med farvefotos og i nogle tilfælde også en faktaboks med bonusinfo. Til sidst opskrifter på cremer, kondenseret mælk og hørfrøslim, der kan bruges som erstatning for æg.

Pænt opsatte fotos viser mundvandsdrivende lækkerier af den smovsede slags - ikke noget tørt klidbagværk her. Opskrifterne er nemme at forstå og udførligt forklaret. De specielle ingredienser er ikke vanskelige at anskaffe eller fremstille. Selv de sojaoverfølsomme kan finde en god opskrift, hvilket ellers gør det vanskeligt at spise vegansk.

De fleste veganske kogebøger indeholder lidt dessert- og bageopskrifter, og desuden findes Vegansk bagebogKogekunst for følsomme maverAlt det bedste. Ellers må man ty til allergivenlige kogebøger som Kogekunst for følsomme maver eller den ret specielle Alt det bedste, hvis man vil undgå både mælk, æg, gluten og sukkerDe fleste veganske kogebøger indeholder lidt dessert- og bageopskrifter, og desuden findes Vegansk bagebog. Ellers må man ty til allergivenlige kogebøger som eller den ret specielle Alt det bedste, hvis man vil undgå både mælk, æg, gluten og sukkerDe fleste veganske kogebøger indeholder lidt dessert- og bageopskrifter, og desuden findes Vegansk bagebog. Ellers må man ty til allergivenlige kogebøger som Kogekunst for følsomme maver eller den ret specielle , hvis man vil undgå både mælk, æg, gluten og sukker.