Bøger / faglitteratur

Skole-hjem samarbejde i den flerkulturelle skole


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 22. dec. 2010

Bogen henvender sig til lærere, pædagoger og skoleledere i de flerkulturelle skoler, som ønsker en bedre forståelse for kulturforskellenes indvirken på skole-hjem samarbejdet. Bogen er derudover også velegnet til brug på både pædagog- og læreruddannelsen.

Laid Bouakaz er selv indvandret fra Algeriet, har været leder af en flerkulturel skole og forsker nu i integration i relation til skole og uddannelse. Denne bog er blevet til på baggrund af et forskningsprojekt med fokus på udvikling af skole-hjem samarbejde på en flerkulturel skole i Malmö. Målet er at skabe forståelse for, hvor kulturforskellene kan skabe problemer, og især hvordan forældresamarbejdet kan optimeres via en bedre forståelse for hinandens kulturer. Bogen er forskningsbaseret og indeholder mange gode eksempler til at illustrere og begrunde teorierne. Det er spændende læsning, som giver et godt indblik i en anden kulturel verden.

Sammen med denne udgivelse, vil det være oplagt også at læse titlerne Det gode skole-hjem samarbejde : håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre, 2010 og Hjem og skole : hvordan skaber man et bedre samarbejde?, 2008.

Interessant udgivelse om, hvordan kulturforskelle påvirker skole-hjem samarbejdet, samt hvordan man kan bruge denne viden til at forbedre skole-hjem samarbejdet.


Undervisere.dk

Årg. 5, feb. (2011)

af

af

Beata Engels Andersson

Årg. 5, feb. (2011)