Bøger / faglitteratur til børn

Skole


Beskrivelse


Om at gå i skole i dag og i gamle dage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 12. jan. 2018

To bøger i serien "Første fakta". "Læge", som fortæller om, hvordan læger hjælper med at holde folk sunde og raske og "Skole", som fortæller om, hvad børn lærer, når de går i skole. Til 7-9-årige.

Bogen "Læge" fortæller om praktiserende læger. Der gives eksempler på, hvad børn kommer til lægen med af forskellige sygdomme. Desuden fortælles om speciallæger og hospitalslæger, der står klar til at operere, hvis folk fx er kørt galt i bilen. I "Skole" hører vi om, hvor spændte børn er på at komme i 0. klasse, og om hvordan de bliver modtaget første dag. Derefter gives eksempler på, hvad børn lærer i skolen i Danmark. Til sidst en side om at gå i skole i Kenya. Bogen er bygget op om dobbeltopslag, hvor teksten står i korte linjer på den ene side, og på den anden side er et helsides farvefoto, som passer til teksten. Lix 10.

Serien "Første fakta" er en meget populær fagbogsserie hos de yngste læsere, og de to nye bøger lægger sig fint op af de tidligere udgivelser i serien. De store flotte farvefotos bliver betragtet grundigt af børnene.

For at finde så let en bog om at gå til læge, skal vi tilbage til Hos lægen fra 1997. Så let en bog om den danske skole findes ikke i forvejen.