Bøger / faglitteratur

Skolestart : udfordringer for daginstitution, skole og fritidsordninger


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Denne antologi om skolestarten henvender sig til pædagoger, lærere, pædagogisk studerende, politikere samt andre med interesse i børns skolestart.

Regeringen nedsatte i 2005 et skolestartsudvalg, som skulle se på selve skolestarten og komme med anbefalinger til forbedringer og udvikling af skolestarten samt til optimering af samarbejdet mellem skole, fritidsordninger og daginstitutioner. Skolestartsudvalget har lavet en rapport, som kun findes i en netbaseret version. Denne bog er tænkt som en uddybende læsning af rapportens problemstillinger. Bogen bærer sprogligt præg af, at den er baseret på forskning, teori og pædagogiske overvejelser. Det er ikke et konkret værktøj for lærere og pædagoger med ideer til deres daglige arbejde med børnene. Det er fremtidsvisioner og ideer til udvikling af skolestarten. Emnerne er bl.a. skolestart, pædagogiske læreplaner, lektiehjælp samt vigtigheden af fysisk aktivitet.

Emnet skolestart og debatten om skolestart findes også i mere praksisorienterede titler som eksempelvis Undervisning i indskolingen (2006).

Interessant udgivelse om et pædagogisk område, som står midt i en omlægningsfase. En bog som mange lærere og pædagoger vil læse med stor interesse.


Folkeskolen

Årg. 124, nr. 23 (2007)

af

af

Pia Weise Pedersen

Årg. 124, nr. 23 (2007)


Læsepædagogen

Årg. 56, nr. 1 (2008)

af

af

Pernille Lykkestrand

Årg. 56, nr. 1 (2008)