Bøger / faglitteratur

Skridttællerbogen


Beskrivelse


Anvisninger på, hvordan man kan bruge skridttælleren til at lægge motion ind i dagligdagen og derved forebygge en lang række sygdomme.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

2008

Vi hører det ofte: 10.000 skridt om dagen er det, der skal til, for at forebygge en lang række sygdomme og for at vi kan få det bedre. I denne bog kan man få ideer til, hvordan det kan lade sig gøre.

Bente Klarlund Pedersen er bl.a. formand for Det Nationale Råd for Sundhed og hun har om nogen været med til at sætte fysisk aktivitet og sundhed på dagsordenen. Her sætter hun fokus på skridttælleren. På det personlige plan er hun overbevist om at det nytter at gå med en skridttæller, men også i faglitteraturen har hun fundet dokumentation for, at det nytter og at den virker. Her er et decideret skridttællerprogram som går på at øge antallet af skridt med 20% hver uge indtil målet er nået. Desuden er der ideer til, hvordan man kan lægge sine vaner om for at få mere bevægelse ind i hverdagen, fordi Bente Klarlund Pedersen er overbevist om, at en af de vigtigste årsager til vore fedmeproblemer, er at vi ikke bruger kroppen som transportmiddel. Jeg afprøvede den medfølgende skridttæller, og selv om det brød sammen efter 3 dages brug, fik jeg konstateret, at der skal mere end en travl udlånsvagt til for at nå op på 10.000 skridt.

Vi har mange bøger om vigtigheden af at dyrke motion, men ingen som lige fokuserer på skridttælleren som et vigtigt middel til at nå målet.

En god og nyttig bog, som lægger sig tæt op ad diverse sundhedskampagner, som fx 10000 skridt om dagen, og som både indeholder konkrete forslag samtidig med at den inddrager den nyeste forskning.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 12 (2008)

af

af

Michala Schultz-Larsen

Årg. 108, nr. 12 (2008)


Lederne

Årg. 92, maj. (2008)

af

af

Ulla Bechsgaard

Årg. 92, maj. (2008)