Bøger / skønlitteratur / digte

Skullfucking


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Digte. På et sanatorium sidder en mand, men hvad i hans verden er sandt og hvad skaber egentlig verden? Langdigt om historiens opløsning og vores opløsning i historien. Om en verden fyldt med uhyrligheder, overgreb og magtesløshed.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 24. jan. 2017

Langdigt. På et sanatorium sidder en mand med hukommelsen flået i stykker, og erindrer stykvist eskalerende mareridtagtige handlinger. For lyriklæsere, der vil have mere end rene formeksperimenter.

Langdigt skrevet i korte hovedsætninger. Vi præsenteres for en person siddende i et rum på et sanatorium. Et bord, et glas med vand, nogle døde fluer, er nogle af de sparsomme ting der omgiver ham. I et drømmeagtigt scenarie beskrives oplevelser af forfald, overgreb, voldtægter og vanvid, men også tegn på ensomhed og afmagt. Der er hentydninger til krig, koncentrationslejre, flygtninge og beskrivelser af seksuelle oplevelser og fantasier.

En ekstrem bog. Magtudfoldelser og overgreb beskrives nøgternt og med nerve, men der er også stemning af tristesse og katatoni. Hvad er virkeligt og hvad er drøm? "Vanviddet kom med opløsningen af den kendte verden. Med en overophedet strøm af information" står der. Alt vælter sammen - tid, rum, oplevelse og fantasi, bliver til ét stort flimrende historieløst vanvid, der lukker alt ned. Til gengæld lukker teksten op for en stor oplevelse, hvor det gælder om at følge med, for netop som en handling tage form, brydes den op igen og splintres.

Undergangskildringer kan genfindes hos digtere som Theis Ørntoft, Lars Skinnebach og Ursula Andkjær Olsen.


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2017

af

af

Daniel Boysen

d. 17. feb. 2017

Gennem en digtmonolog fremskrives individets indre dæmoni. Som tankeeksperiment og samfundskritik er værket interessant, men ikke sprogligt. Peder Frederik Jensen skaber allerede fra samlingens første...


Jyllands-posten

d. 23. apr. 2017

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 23. apr. 2017


Politiken

d. 17. feb. 2017

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 17. feb. 2017


Weekendavisen

d. 17. feb. 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 17. feb. 2017


Information

d. 18. feb. 2017

af

af

Kamilla Löfström

d. 18. feb. 2017


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

af

af

Simon Hastrup

Årg. 31, nr. 2 (2017)