Bøger / skønlitteratur / roman

Skumfiduser til morgenmad


Beskrivelse


Kendra vender hjem til England efter et skæbnesvangert kærlighedsforhold i Australien og lejer et værelse af Kyle, der er separeret og har to børn. Hun bliver efterhånden en del af familien, men fortiden indhenter hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2009

af

af

Laura Michelsen

d. 2. nov. 2009

Appetitligt udseende chick-lit i den seriøse ende, der sælger sig selv til chicks 25- 45.

Kendra er flyttet tilbage til England efter et kuldsejlet kærlighedsforhold i Australien. Hun lejer sig ind hos den fraskilte Kyle og hans tvillinger Summer og Jaxon og bliver hurtigt en del af familien Gadsborough. Kyle er hårdt ramt af sin nylige skilsmisse og Kendra træder til og viser sig at have alle de rigtige redskaber i rygsækken til at tage hånd om kriseramte børn. Summer og Jaxon, hvis mor er fraværende med et alkoholproblem, knytter sig tæt til Kendra, som ikke selv kan få børn efter en skæbnesvanger oplevelse. Som helt ung blev hun voldtaget af en ven, og den hemmelighed går hun alene med, indtil hun pludselig står ansigt til ansigt med manden igen og bliver tvunget til at lukke op for fortiden. Tonen er sød og alvorlig og sproget simpelt. Bogen er Koomsons 2. på dansk. Den første For evigt og altid, 2009, er udlånt og har adskillige reserveringer på undertegnedes bibliotek.

Bogen er hverken rigtig underholdende som Keyes eller humoristisk som Bridget Jones, men derimod i den mere alvorlige ende både i tone og emnevalg, men stadig med den lethed, der er karakteristisk for genren.

Koomsons morgenmåltid bliver, trods de udmærkede ingredienser og intentioner, aldrig lige så velsmagende som forsiden er appetitlig. Ikke rigtig underholdende, spændende, tankevækkende eller tårepersende. Persontegningen er stereotyp og klicheerne står i kø. Men jeg er sikker på, at en del lånere vil gøre det samme.