Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggebarn : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. På Gotland står kriminalinspektør Maria Wern overfor at skulle giftes med den nye mand i sit liv, da hun bliver optaget af en sag om en 90-årig, der er blevet skudt på klos hold. Samtidig forsvinder en plaget pige fra en sommerkoloni, da sagerne, fortid, nutid og Marias privatliv smelter sammen og næsten vokser hende over hovedet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 20. feb. 2018

Svensk hyggekrimi fra et lille lokalsamfund, hvor alt ikke er så idyllisk, som det ser ud på overfladen. For de krimilæsere, der sætter lige så stor pris på atmosfære og lokalkolorit som på selve plottet.

Kriminalinspektør Maria Wern fra Gotland står over for at skulle giftes med den nye mand i sit liv, og midt i bryllupsforberedelserne får hun en sag om en gammel mand, som er blevet skudt på brutal vis. Marias to børn er på sommerkoloni, og der får hun et glimt af en plaget pige, som minder om hende selv som barn. Pigen fra kolonien forsvinder, Marias egoistiske mor dør, en ukendt bror dukker op og pludselig er det hele ved at blive for meget. Sagerne, fortid, nutid og Marias privatliv vokser sammen, og det kræver en kraftanstrengelse af hende at stå det igennem.

En hyggelig og underholdende krimi fra et sommerligt Gotland, hvor spændingskurven ikke kan spolere nogens nattesøvn, og hvor det handler lige så meget om politiinspektørens eget liv som om opklaringsarbejdet.

Kan læses på linje med Anna Janssons forrige krimi om Maria Wern, Først når giveren er dødFørst når giveren er død, og med krimier fra den svenske provins af forfattere som fx Mari Jungstedt, Camilla Läckberg og Viveca Steen Kan læses på linje med Anna Janssons forrige krimi om Maria Wern, , og med krimier fra den svenske provins af forfattere som fx Mari Jungstedt, Camilla Läckberg og Viveca Steen .