Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggernes fyrste


Beskrivelse


Et brutalt mord truer den nys indførte enevælde. Kaptajn Tobias Rens får af kongen til opgave at opklare forbrydelsen, der viser sig at være en vanskelig opgave, som yderligere forværres da Rens' forlovede bortføres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 1. juni 2018

I 3. del af den spændende historiske serie om kaptajn Tobias Rens, trues den nys indførte enevælde af et brutalt mord som Rens får til opgave at opklare. For læsere interesserede i enevælden eller som sætter pris på en god historisk roman.

Foruden at være forfatter arbejder Martin Davidsen (f. 1968) også som chef for værterne på Nationalmuseet. I 2017 udkom første del af den historiske serie om den handlekraftige kaptajn Tobias Rens, Kongens brevLøftet. Den blev hurtigt fulgt op af Løftet, og nu er tredje del klar. Hvor de to første bøger handlede om tiden op til enevældens indførelse, er styreskiftet nu en realitet, men absolut ikke med adelens gode vilje. Da fundet af liget af en mishandlet lakaj ved Københavns Slot truer den skrøbelige aftale, får Rens til opgave at finde morderen. Det viser sig at være en blodig og vanskelig opgave, der yderligere forværres da Rens' forlovede bortføres og han må træffe et svært valgForuden at være forfatter arbejder Martin Davidsen (f. 1968) også som chef for værterne på Nationalmuseet. I 2017 udkom første del af den historiske serie om den handlekraftige kaptajn Tobias Rens, Kongens brev. Den blev hurtigt fulgt op af , og nu er tredje del klar. Hvor de to første bøger handlede om tiden op til enevældens indførelse, er styreskiftet nu en realitet, men absolut ikke med adelens gode vilje. Da fundet af liget af en mishandlet lakaj ved Københavns Slot truer den skrøbelige aftale, får Rens til opgave at finde morderen. Det viser sig at være en blodig og vanskelig opgave, der yderligere forværres da Rens' forlovede bortføres og han må træffe et svært valg.

Spændende fortælling med en krimivinkel, sat i en dramatisk periode af Danmarkshistorien. Af og til et lidt knudret og klichéfyldt sprog, men det mere end opvejes af Davidsen fine evner for at formidle det historiske stof og især tidsbilledet er godt ramt og føles troværdigt. Kan læses uafhængigt af de øvrige bind, men det er en klar fordel at have læst disse.

Perioden bruges også i Det store kupSophie AmalieGrænser for magt og Sophie Amalie. En faglitterær vinkel kan findes i Grænser for magtPerioden bruges også i Det store kup og . En faglitterær vinkel kan findes i Grænser for magtPerioden bruges også i Det store kup og Sophie Amalie. En faglitterær vinkel kan findes i .