Bøger / skønlitteratur / roman

Skytsengle


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Fredrika Bergman og hendes efterforskningsgruppe har mange spor at gå efter i sagen med de nedgravede lig, og mange af dem peger mod en mystisk og tavs børnebogsforfatter.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 31. aug. 2012

Til de mange, der har slugt Kristina Ohlssons to første krimier med Fredrika Bergman, Alex Recht og hans efterforskningsgruppe, men også til dem, der holder af en god og velskrevet krimi.

Kristina Ohlsson lever nu som fuldtidsforfatter, men tidligere har hun blandt andet været ansat i SÂPO. Hun er nu nået til bind 3 i serien, efter Askepot og Tusindfryd, og en fjerde er på vej på svensk. En hund finder en dag en torso og en underkrop i en skov lidt uden for Stockholm. Politiet får hurtigt identificeret kvinden som Rebecca Trolle, som har været forsvundet i 2 år. Mens de leder efter resten af kroppen, dukker der endnu et lig op, det er en mand, som har ligget begravet i 25-30 år. Er der forbindelse mellem de 2 drab? Fredrika Bergman vender tilbage til efterforskningsgruppen efter sin barselsorlov, og snart er de alle i gang med en sag med mange forskellige spor, og mange af dem peger hen mod en mystisk børnebogsforfatter, som har været tavs i 30 år. Hele gruppen er udsat for et stort pres, og bedre bliver det ikke, da Fredrikas samlever bliver inddraget i sagen. Sprogligt er bogen en fornøjelse at læse, der er gode miljøbeskrivelser, autentiske dialoger, og personerne er rigtig levende mennesker.

Af andre gode nordiske krimiforfattere på linje med denne kan nævnes Arnaldur Indridason og Åsa Larsson.

Efter min mening hører Kristina Ohlsson til i toppen af svenske krimiforfattere, og nye læsere kan godt begynde her, selv om det ville være synd at snyde sig selv for de to første.


litteratursiden.dk

d. 24. sep. 2012

af

af

Merete Trap

d. 24. sep. 2012

Ønsker du stilsikkert guf for elskere af femi- krimi? Kristina Ohlsson leverer varen! En hundelufter finder liget af en ung kvinde, gravet ned i skoven uden for Stockholm. Det viser sig at være den bo...


Jyllands-posten

d. 17. sep. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. sep. 2012


Weekendavisen

d. 19. okt. 2012

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 19. okt. 2012