Der er stærke kvinder i centrum for historien om nittenhundredtallets norske, toneangivende slægt Bohre. Fra dengang Norge stadig var lykkeligt naiv og eksisterede som en fjern nation. Flot anlagt fortælling med troldspejls-perspektiv for Kjærstads fans og yndere af dybe romaner.
2000 år frem i tiden efter forskellige katastrofer er indtruffet, skriver tre kinesiske kvinder i fiktionaliseret form om det forsvundne land Norge og om slægten Bohre, hvorfra udsprang kimen til en stor kinesisk-norsk slægt. Bohres satte gennem hele 1900 tallet sit præg på norsk kultur og videnskab, og i slægtens midte står den stærke palæontolog Rita som hele sit liv kæmper for kvinders selvstændighed. Historien går slægtsled både frem og tilbage og fortæller om familiens og kvindernes liv, drømme og udlængsel, flettet ind i det patriarkalske norske samfunds historie - fra politiske brydninger i mellemkrigstiden, over verdenskrigen til olieeventyret.
En overvældende slægts- og samfundshistorie som med sit drilske fremtidsperspektiv rummer tankevækkende kommentarer til undergangslandet. Især kvindeportrætterne er aldeles fængende, og kvindebevidstgørelsesmotivet er et fint kit, som binder den til tider kaleidoskopiske fremstilling sammen. Det er en roman med tyngde; den kræver tid og fordybelse, men byder så også på en læseoplevelse af den store norske slags.
I samme norske liga finder man Kjartan Fløgstad, Lars Mytting og Lars Saabye Christensen.