Bøger / skønlitteratur / roman

Slagteheste


Beskrivelse


Jackson Lamb leder en hemmelig afdeling af efterretningstjenesten i London, som huser et kulørt udbud af agenter der har jokket i spinaten. Da en ung mand kidnappes træder afdelingen dog i karakter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 19. feb. 2019

Jackson Lamb er leder af en hemmelig afdeling af efterretningstjenesten i London. En afdeling der huser et kulørt udbud af agenter, der har jokket i spinaten. En spionthriller spækket med tør britisk humor og samfundssatire. For et voksent publikum, perfekt til den mandlige læser der elsker John le Carré.

"Slagtehestene" er betegnelsen for en gruppe af britiske spioner og agenter, som på den ene eller anden måde er faldet i unåde. Den brogede flok ledes af den udbrændte Jackson Lamb, der har en lang historie i den britiske efterretningstjeneste. En ung mand kidnappes og kidnapperne truer med at halshugge ham under en livetransmission på nettet. Men er det overhovedet noget Lamb og hans bande kan gøre noget ved? Første bind i serien om Jackson Lamb - på engelsk er der udkommet fem bind.

"Slagteheste" er en herligt velskrevet og underholdende spionroman. Bogens helt store styrke er karaktererne, anført af den herlige Jackson Lamb. Der er tale om ægte mennesker, bitre mennesker, som er langt fra de superagenter, der ofte befolker genren. Romanen har en kerne af tør britisk humor, spækket med effektiv satire, som gør at man klukler flere gange uden at dette taget fokus fra de alvorlige dele af plottet. En lille vinder af en roman.

Det er oplagt at læse John le Carré, både de nye og gamle værker, som også har en menneskelig tilgang til spionthrilleren og fine kommentarer til samfundet.


Weekendavisen

d. 14. jan. 2022

af

af

Bo Bjørnvig

d. 14. jan. 2022