Bøger / faglitteratur / kogebøger

Slank med low carb


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 1. nov. 2013

Til dem, der leder efter bøger om slankekure eller kostomlægning og af de mange inkarnerede fans af "Low Carb High Fat"-konceptet.

Når du ikke spiser kulhydrater, forbrænder du mere fedt. Det er grundfilosofien bag dette slankekoncept kendt under navne som LCHF og LCHQ. Denne bog beskriver en 14-28 dages kur med fastlagte kostplaner, der indeholder få kulhydrater til morgenmad, frokost og aftensmad. Kuren er let at følge med udførlige instruktioner til alle retter, og teoriafsnittet af Helena Møller er letforståeligt. Bagerst i bogen er der en liste over kulhydratindholdet i diverse fødevarer, samt en omfattende litteraturliste. I forhold til de mange lækre coffee-table books, der udgives, er denne kogebog i langt højere grad en brugsgenstand, med et neutralt layout, helt uden illustrationer og fotografier af de færdige retter.

Dette er en ny udgave af Lækker mad uden kulhydrater fra 2004, med nyt layout, men stort set samme indhold, bl.a. uden en opdatering af de statistikker og undersøgelser, der omtales. I 2012 og 2013 er der udkommet en lang række bøger om "low carb"-kuren. Naturlig & nærende - LCHF og Kom i gang med LCHF på 14 dage har samme fokus på fastlagte menuer. Jane Faerbers Spis dig mæt & glad : LCHF minder også om denne bog, med sin blanding af opskrifter og teori.

En slankebog med kulhydrat-fattige opskrifter til fastlagte madplaner. Efterspørgsel kan bero på forgængeren, da indholdet af denne stort set er identisk.