Bøger / faglitteratur

Slip din sceneskræk og præstationsangst : mental træning for musikere og andre scenekunstnere samt personer, der lider af nervøsitet ved eksaminer og eksponering


Beskrivelse


Forfatteren, som er psykolog formidler det koncept, som hun selv har udviklet. 6 vigtige faktorer i forbindelse med sceneskræk og dels symptomer, der er forbundet med præstationsangst, samt hvordan angsten provokeres, gennemgås. Herefter øvelser og teknikker til at overvinde angsten. Samt betydningen af kost og motion.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 13. maj 2014

Bogen er som udgangspunkt henvendt til musikere, hertil kommer andre scenekunstnere med sceneskræk. Men enhver med angst i forbindelse med eksponering kan bruge bogens teknikker. Dette gælder også mennesker med eksamensangst.

Forfatteren er psykolog og har i 15 år arbejdet med professionelle musikere med præstationsangst i forbindelse med deres optræden. Hun underviser på Det kgl. danske Musikkonservatorium og Royal Academy of Music i London og har privat klinik i København. I bogen formidler hun det koncept, hun selv har udviklet. I bogens første kapitler gennemgår hun dels 6 vigtige faktorer i forbindelse med sceneskræk og dels symptomer, der er forbundet med præstationsangst, samt hvordan angsten provokeres. Herefter følger en række kapitler med øvelser og teknikker til at overvinde angsten. Det drejer sig om bevidstgørelse, grounding, visualisering, åndedrætsteknikker, afspændingsteknikker og autogen træning, samt diverse andre teknikker. I 10. kapitel giver hun en hurtig opsummering af, hvad man kan gøre her og nu, når situationen opstår. Endelig et afsnit om betydningen af kost og motion, litteraturliste og en række citater fra forfatterens klienter.

Eneste selvhjælpsbog om sceneskræk, mens eksamensangst er behandlet i fx Eksamensangst : hvad kan jeg gøre?, 2003.

En meget anvendelig selvhjælpsbog i forbindelse med sceneskræk og præstationsangst for musikere og andre scenekunstnere. Sekundært for alle med angst for eksponering og eksamener,.