Bøger / faglitteratur

Slip slanketyranniet : tab dig varigt med ACT og mindfulness


Beskrivelse


Med udgangspunkt i den psykologiske metode ACT beskrives hvordan man kan opnå et varigt vægttab, ved at acceptere sig selv, slippe de selvdestruktive tanker fri og udvise selvkontrol.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2014

af

af

Lis Pedersen

d. 23. okt. 2014

For dem, der gerne vil arbejde med sig selv for at tabe sig og få nye og bedre spisevaner.

Harris har skrevet flere bøger, hvor ACT (Acceptance and Commitment Therapy) spiller hovedrollen, sidst Lykkefælden. Her kombinerer han ACT med virkemidler fra mindfulness for at hjælpe læseren til at forstå mekanismerne bag trangen til lystspiseri. Bogen er i 3 dele: At slippe fri, hvor man via en række øvelser skal forstå, hvad det er der sker, når man føler trangen. I 2. del - Skab dig et nyt liv - viser han de relativt simple virkemidler, der skal til for at opnå forandring. Og endelig 3. del - Syv ugers bootcamp i at slippe slanketyranniet, hvor man skal afdække det, der er vigtigt for en, og som man ønsker at leve med. Hertil bruges et udtryk: OVL - Observer, Villighed og Lev dine værdier. Sidst er der noter og register.

Bogen er velskrevet og uden forstyrrende fagudtryk, Harris er god til at formidle, hvordan man kan arbejde med mindfulness og ACT på samme tid og opnå et godt udbytte. Og han lægger ikke skjul på, at det kræver arbejde af læseren at nå målet.

Mindful spisningVind kampen mod vægten og Vind kampen mod vægten arbejder begge med mindfulness og spisevaner, men når ikke så dyb en selvindsigt som denne bogMindful spisning og arbejder begge med mindfulness og spisevaner, men når ikke så dyb en selvindsigt som denne bog.