Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Slutty Sarah


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Sarah føler sig magtesløs, da Tobias deler et intimt billede af hende i en fb-gruppe. Hvordan sætter man en stopper for det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2020

af

af

Pia Gunilla Park

d. 12. feb. 2020

Sarah føler sig magtesløs, da Tobias deler et intimt billede af hende i en Facebook-gruppe. Hvordan sætter man en stopper for det? Mica føler sig ensom på gymnasiet, men så begynder hun at chatte med den mystiske EDGE og pludselig har hun venner. Men alt har en pris - og er Mica parat til at betale den? To letlæste bøger for 13-16-årige.

I "Slutty Sarah" bliver Sarah klar over, at der blandt klassekammeraterne findes en Facebook-gruppe, som deler billeder af hende og omtaler hende som en luder. Gustav vil gerne hjælpe Sarah, men er bange for at sige fra. I "Alt det, jeg gør for dig" bliver Mica sat i et dilemma, da hendes ukendte chatven pludselig vil have hende til at gøre nogle grænseoverskridende ting. Begge bøger er på lix 10 fra serien "Spot" som er målrettet unge i aldersgruppen 13-17 år. Begge titler er skrevet af Bjarke Schjødt Larsen. Bøgerne er i hardback.

To velskrevet og letlæste historier, der tager vedkommende og aktuelle emner op. I "Slutty Sarah" er det "slutshaming", hvor vi oplever det moralske dilemma fra flere vinkler og i "Alt der jeg gør for dig" er det afpresning af den usikre Mica, der er bange for at blive ensom.

I serien "#ungletlæst" kan du læse om rigtig mange genkendelige dilemmaer fra unges hverdag. I Dick pics på lix 7 deles der også billeder.