Bøger / skønlitteratur / roman

Små synder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Under 2. verdenskrig sendes 10-årige Noel væk fra London, og han kommer i pleje hos Vee, der har en kreativ tilgang til at tjene penge. Noel er en speciel dreng, der hos Vee finder et fællesskab, der hjælpe dem begge igennem krigen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 25. juli 2016

Noel og Vee er et besynderligt par, der knyttes sammen af krigens uhyggelige omstændigheder, og som i fællesskab må være kreative for at overleve. For læsere med interesse for de nære fortællinger om skæbner fx under 2. verdenskrig.

10-årige Noel har ikke haft en helt almindelig barndom hos sin gudmor Mattie i 1930'ernes London, hvilket har gjort ham til en ret gammelklog dreng med hang til kriminalromaner. Da Mattie pludselig dør, bor han en kort overgang hos nogle slægtninge, men ret hurtigt sendes han på landet i pleje, som så mange andre børn under krigen. Her kommer han til at bo hos Vee, som mest tager ham ind, da hun ser en mulighed for at tjene penge på ham. Vee bor sammen med sin mor og sin voksne søn, der ikke kan blive soldat pga. en hjertefejl, og da hun ikke har noget egentlig arbejde udover lidt rengøring, må hun finde alternative måder at tjene penge på. Noget Noel kan hjælpe hende med.

Bogen rummer mange skæbner fra 2. verdenskrigs London, hvor man gribes specielt af Noels skæbne, og det specielle bånd, der opstår mellem ham og Vee, er bogens styrke.

Robert Radcliffes Under engelsk himmelBogtyven omhandler også livet for nogle af de børn, som blev sendt ud af London under 2. verdenskrig. Også Markus Zusaks Bogtyven omhandler en barneskæbne fra 2. verdenskrig, dog på den tyske sideRobert Radcliffes Under engelsk himmel omhandler også livet for nogle af de børn, som blev sendt ud af London under 2. verdenskrig. Også Markus Zusaks omhandler en barneskæbne fra 2. verdenskrig, dog på den tyske side.