Bøger / faglitteratur til børn

Smådyr i jorden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om hvirvelløse dyr i jord og under blade, bl.a. orme, bier, hvepse, skolopendere, tusindben, larver og snegle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2009

af

af

Steen Agger

d. 29. jan. 2009

Hermed en bog for naturinteresserede og nysgerrige børn. Den kan selvlæses fra 9-årsalderen.

Bogen er én ud af seks bøger i en ny serie om smådyr i forskellige biotoper. Her gælder det hvirvelløse dyr i jord og under blade. Bogen fortæller om en række forskellige arter som fx orme, bier, hvepse, skolopendere, tusindben, larver og snegle. Bagest er et opslag om undersøgelse af dyr i jord, en fin oversigt over smådyr, en ordliste og et stikordsregister. Bogen opfordrer den unge læser til at have øjnene med sig. Teksten er sat med store typer og billedmaterialet består af gode fotografier.

Der findes en del andre bøger om emnet bl.a. Smådyr under lup, 2006, som er illustreret med fartetegninger og fortæller om flere arter - også en del, der ikke lever i jorden. Det sidste gælder også Kryb i naturen fra 2007. Den medtager mange arter, har mange aktivitetsforslag og indeholder også en oversigt, der kan bruges til hurtig identifikation af smådyrene. Sidstnævnte er lidt sværere at læse.

En god og ret kortfattet bog om at finde hvirvelløse dyr i jord og under blade. Primært til naturinteresserede børn fra 9-årsalderen.Informationer og udgaver