Bøger / faglitteratur

Smag på vin


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 29. nov. 2013

For både novicer og viderekommende vinentusiaster.

En indbydende bog som med udgangspunkt i vinens smag og baggrunden for dens nuancer kommer ind på en række vinrelaterede emner. Primært vinens samspil med maden og valg af vine til de forskellige retter men også fx forskellen på vine fra den nye og gamle verden, fadlagring, dekantering, temperatur, udvalgte druesorters karakteristika, køb af vin og de forskellige elementer i samspillet mellem pris og kvalitet. Der gives fin inspiration til at stå på egne ben i vinens verden og fx forslag til organisering af enkle overskuelige vinsmagninger, der kan udvide vinhorisonten, sansning af nuancer og øvelse i at sætte ord på sine indtryk. Forfatteren rokker også en smule ved konventionerne ved fx at anbefale hvidvin til ost. Bogens styrke ligger i et ligefremt sprog og en udmærket emneopdeling, men også det pædagogisk forklarende billedsprog, der bringer de ofte kringlede sammenhænge ned på jorden, scorede en del points hos mig. Bogen er en ret nem, spændende og uhøjtidelig tur rundt i vinens verden, som er til at få forstand af for novicen, og for den viderekommende kan tjene til at skabe mere struktur i den allerede akkumulerede viden.

Vinsmagning er beskrevet med fx: Den lille vinsmager, 2012, Det er bare vin, 2005, Croft; Vinsmagning 2003 og Vinsmagningens ABC, 2002.

Et glimrende og indbydende bredt allround værk om vinens smagsindtryk, disses baggrund i produktionen og valg af vin i samspil med gastronomien.


Jyllands-posten

d. 14. dec. 2013

af

af

Palle Weis

d. 14. dec. 2013


Vinbladet

Årg. 22, nr. 4-5 (2013)

af

af

Elsebeth Lohfert

Årg. 22, nr. 4-5 (2013)