Bøger / faglitteratur / opskrifter

Smagen af Frankrig : spisekortets franske fortællinger


Beskrivelse


Indføring i den franske madkultur, med fortællinger om nogle af de mest kendte retter, forklaring på franske fagtermer indenfor gastronomi, samt opskrifter på homard thermidor, filet Chateaubriand, frites, Sarah Bernhardt og ca. 20 andre retter eller kager, de fleste forbinder med Frankrig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2017

af

af

Per Månson

d. 21. nov. 2017

Mange franske retter har navn efter historiske personer, men det er ikke altid let at se sammenhængen. Det råder denne bog bod på med en gennemgang af historien bag 22 af de mest kendte retter. For frankofile og interesserede i fransk gastronomi og historie.

Forfatteren er cand.mag. i kunsthistorie og cand.merc. i ledelse og har gennem et helt liv interesseret sig meget for Frankrig - især kunst, historie og gastronomi. Bogen indledes med generel kulturhistorie om måltider og gastronomi. Herefter følger en gennemgang af 22 franske klassikere og især historien bag deres navne og historien om den person, retten meget ofte er opkaldt efter. Næste del er en gennemgang af de mange franske gastronomiske termer, der ofte også optræder i danske kogebøger. Endelig er der forfatterens bud på, hvordan de 22 retter skal laves.

Det er spændende og velfunderet læsning og opskrifterne er rettet til, så de kan gås til af også habile amatørkokke. Det er meget grundige artikler baseret på mange især franske kilder, så det lige så meget bliver nedslag i fransk historie som gastronomiske essays.

Forfatteren har skrevet flere bøger om andre franske forhold. Denne minder mest om Helt magnifique!.