Bøger / faglitteratur / opskrifter

Heibergs store dessertcirkus


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2009

af

af

Birgit Sloth

d. 9. mar. 2009

Kogebogen er en samlet udgave af Morten Heibergs to tidligere bøger: Heibergs dessertscirkus, 1999, og Heibergs chokolade, 2000. Layoutet er ændret totalt og minder en del om Suveræne succeser med brug af mange farver og striber som baggrund til billeder og tekst, men det ændrer ikke på, at målgruppen stadig er folk der dyrker det gastronomiske og har erfaring med madlavning, selv om flere vil blive indfanget af den kulørte forside.

Morten Heiberg har været kok på mange gode restauranter, og han har de senere år specialiseret sig som dessertkok og virksomhedsejer, hvor han producerer en lang række dessertprodukter. Alle opskrifter, den øvrige tekst om råvarer og teknikker samt fotografierne er genbrug fra de tidligere bøger. Opskrifterne er samlet i afsnittene: is, mousser, tallerkenanrettede desserter, signaturdesserter, varme souffleer, søde supper, små kager og chokoladehapser samt tilbehør som kompotter og dessertvin. Hver opskrift angiver sværhedsgraden fra 1 til 4, og det kræver øvelse at opnå det resultat, der ses på billederne.

Der er ingen indholdsmæssig grund til udskiftning, hvis de tidligere udgaver er intakte, men det nye layout er mere fængende.

En flot, farverig samlet udgave af to tidligere kogebøger fra en af Danmarks førende dessertkokke.