Bøger / faglitteratur / opskrifter

Smagen af jordbær


Beskrivelse


Om jordbærrets historie, sorter og dyrkning. Med opskrifter på jordbær brugt i både traditionelle retter og nye sammensætninger - også i det salte køkken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 4. maj 2016

Alle læsere, der søger ny inspiration til opskrifter med jordbær og gerne vil vide mere om dyrkning og sorter, vil kunne finde inspiration i denne bog, der også indeholder afsnit om jordbærrets historie.

Forfatteren er uddannet cand.hort. og ansat ved Pometet, Københavns Universitet. Hun har tidligere udgivet flere bøger om frugt, bær og græskar. Denne bog indledes med fortællingen om jordbærrets historie og kulturhistorie. Derefter redegøres for jordbærrets botanik og udbredelse, samt dyrkning og plukning. De forskellige jordbærsorter gennemgås. Sidste halvdel af bogen består af 38 opskrifter på retter med jordbær fra salat og forretter til kager, desserter, bagværk og syltning. Hver opskrift fylder to sider inklusiv en helsides illustration. Bagerst i bogen findes register og litteraturliste.

Flot og indbydende jordbærbog, der kommer omkring både historie, sorter, dyrkning og tilberedning i et let tilgængeligt sprog og med mange fine illustrationer.

En bog som JordbærSmagen af græskar indeholder også både opskrifter og lidt om jordbærrets historie, men er ikke så omfattende som denne udgivelse. Bogens layout og opbygning minder meget om forfatterens tidligere bøger fx Smagen af græskar, der udkom i 2014En bog som Jordbær indeholder også både opskrifter og lidt om jordbærrets historie, men er ikke så omfattende som denne udgivelse. Bogens layout og opbygning minder meget om forfatterens tidligere bøger fx , der udkom i 2014.