Den primære målgruppe er smerteramte familier, som kan hente støtte og inspiration i denne bog, der bygger på interviews med 9 familier, hvor en af forældrene lider af kroniske smerter. Kan også anvendes af de involverede fagpersoner.
Den ene forfatter er pædagog og lider selv af kroniske smerter, mens den anden forfatter er psykolog med arbejde på Smerteklinikken på Vejle Sygehus. Brudstykker af interviews med de implicerede forældre og deres børn giver forskellige synsvinkler på problematikken og kobles naturligt sammen med forfatternes gennemgang. Bogen beskriver forskellige kroniske smertetilstande, og hvordan de påvirker de smerteramtes psykiske og fysiske formåen. Hensigten er at hjælpe smerteramte familier til bedre at håndtere deres situation. Det er lykkedes ved både at give et klart og let forståeligt indtryk af sygdommens indvirkning på familien, arbejdslivet og det sociale liv, og vejledning i hvordan man rent praktisk og mentalt kan skabe en bedre hverdag i familien og lette den vigtige kommunikation med børnene.
Der er ikke tilsvarende bøger om smerteramte, der i samme grad inddrager hele familielivet.
En velskrevet og let tilgængelig bog, som kombinerer en overskuelig baggrundsviden om kroniske smerter og deres følgevirkninger med forslag til praktiske ændringer i familiens hverdag til gavn for både børn og voksne.