Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Smølferne. Bind 2 : Smølfeolympiaden


Beskrivelse


En stor begivenhed i smølfernes landsby nærmer sig. Smølferne arrangerer en Smølfeolympiade! Der skal trænes hårdt for at vinde. Ingen gider være på hold med den stakkels Slapsmølf! Men Gammelsmølf har en plan.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 18. aug. 2011

Smølferne er tilbage - og det for fuld musik. Der er lige kommet en film og her er 3 små bøger med historier til højtlæsning for de 5-8-årige.

Vi er vokset op med de små blå væsner, har samlet på figurerne, gennemlæst tegneserierne og lyttet til Johnny Reimars smølfesange. Nu er det næste generations tur og heldigvis for det, for smølfecharmen er stadig eksisterende. Normalt kender vi smølferne fra tegneserier, og den første tanke var, at det gik vist ikke med indholdet i en bog. Men den tanke blev til skamme, for alle tre historier fungerer rigtig godt som oplæsning. Historierne er meget fint flydende, der er godt med cliff hængere og sproget passer til målgruppen. Alle tre bøger er gennemillustreret med den kendte streg fra tegneserierne. Der er et par små farveillustrationer på næsten hver side. I Babysmølf lyder et højt skrig. Det er en baby! Ingen ved, hvor han kommer fra, men han er så kær, at smølferne straks tager ham til sig. I De sorte smølfer bliver en smølf stukket af en såkaldt bzz-myg, der forvandler de ellers så fredelige smølfer til ondskabsfulde sorte smølfer. Gammelsmølf må derfor hurtigst muligt lave en modgift, førend alle smølfer bliver forvandlet. I Smølfeolympiaden arrangeres en olympiade! Der skal trænes hårdt for at vinde, men ingen gider være på hold med den stakkels Slapsmølf.

Det er højtlæsning med kendte figurer, på linje med Peter Pedal og Rasmus Klump.

3 charmerende små højtlæsningsbøger med de små blå mænd.