Bøger / skønlitteratur / roman

Snigmorderens lærling


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Den forældreløse Fitz skal oplæres som kongens snigmorder. Snart er han vævet ind i et dødbringende spil om magt og viden. Det er både farligt at være en utrænet lærling og en kongelig bastard, opvokset i de kongelige stalde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 12. jan. 2017

Med "Snigmorderens lærling" præsenteres en af de store amerikanske fantasy-forfatterskaber for første gang på dansk. Til dem, der har læst R.R. Martin, David Eddings, Rowling og Pullman og har lyst til flere facetterede og fabulerende verdner fyldt med drama og drager.

"Snigmorderens lærling" præsenterer den forældreløse dreng Fitz, der oplæres som kongens snigmorder og snart er vævet ind i et dødbringende, kongeligt spil om magt og viden. I en verden, hvor magien bliver mere og mere ustabil, lever Fitz et farligt liv som utrænet magiker-lærling.

Robin Hobbs romaner er et omfattende univers, hvor de enkelte titler væver sig ind i hinanden i en række sammenhængende trilogier. Romanerne har et godt sprog og folder de mange forskellige og farverige personer spændende ud. Universet er på en gang fremmedartet og genkendeligt og fyldt med fantasy-middelalderlige detaljer - borge, sværd, besværgelser, drager og udfordrende rejser og hemmelige identiteter. Forsiden er fængende og genretypisk. Velskrevet high fantasy til genrens fans.

Første bind på dansk i "The Farseer trilogy", der igen er først trilogi af en række i det omfattende univers. Flere danske oversættelser må formodes at følge efter. Minder mest om David Eddings store romanserier, der også folder et gigantisk univers ud og uden tøven blander drager med magi og middelalder-hverdagsliv for almuen med kongers og magtelitens risikofyldte liv.


litteratursiden.dk

d. 13. feb. 2017

af

af

Lene Jensen

d. 13. feb. 2017

Den bedste fantasyroman siden Harry Potter. Jeg kan kun give George R. R. Martin ret, ’Snigmordernes lærling’ er en sjælden diamant blandt fantasyromaner. Det er vidunderligt, at Robin Hobb er blevet ...


Weekendavisen

d. 24. feb. 2017

af

af

Katinka Bruhn

d. 24. feb. 2017


Himmelskibet

Nr. 52 (2017)

af

af

Bjarne Sinkjær

Nr. 52 (2017)