Bøger / faglitteratur

Socialpolitik


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2011

af

af

Jytte Bræmer

d. 14. feb. 2011

Lærebog målrettet socialrådgivere, pædagoger, socialformidlere og førsteårsstuderende på universiteterne.

Bogen er ikke en håndbog, der indeholder metoder, statistik eller konkrete løsningsmodeller til hverdagen. De 26 kapitler beskriver de væsentligste relevante temaer indenfor det brede socialpolitiske felt. Emner som marginalisering, velfærdsstat, fattigdom, social eksklusion, medborgerskab, etniske minoriteter, ældrepleje mv. - alle sat i et samfundsmæssigt analytisk perspektiv. Det er gode brede artikler forfattet af fagfolk i en lettilgængelig form. De kan læses uafhængigt af hinanden, og der er litteraturliste og noter efter hvert afsnit. Det er en gedigen, helstøbt og velredigeret grundbog, der har en bred målgruppe.

Bogen der er en 3. udgave er gennemskrevet og redigeret. 2. udgaven er 7 år gammel, og da der i sagens natur er sket en kolossal forandring på området, bør de tidligere udgaver kasseres. Udover den almindelige redigering er der tilføjet 4 nyskrevne kapitler om social arv, boligforhold, sundhed og liberalismens socialpolitik.

3. og gennemredigerede udgave af en grundig og seriøs lærebog indenfor det brede felt socialpolitik.Informationer og udgaver